Proizvodi

proizvodi-logo

Rakija je napravljena za uživanje. U Srbiji svaki kraj ima specifičnu rakiju, ″najbolju na svetu″. Pečenje rakije nije uobičajna proizvodnja, već tradicija koja se čuva i neguje. U destilerijama se krije tajna života i smrti, jer kao što svi znamo život počinje i završa se uz čašicu rakije.
Nema dobre rakije bez dobrog voća jer je ovo piće zdravlja, zadovoljstva, lepote mirisa i bogatstva različitih ukusa.

dunja

Dunja

Žuta dunja, rakija koja se dobija kupažom rakije od jabuke i rakije od dunje. Veoma specifičnog i prepoznatljivog ukusa. Posle prve destilacije sadržaj alkohola je oko 30%, dok se posle druge destilacije taj procenat kreće u granicama do 80%. Dunjevača se uglavnom čuva u dudovim buradima. Prepoznatljiva boja ove rakije je zlatno žuta.
kajsija

Kajsija

Kajsijevača je prepoznatljiva po svojoj izuzetnoj aromi. Za dobijanje rakije plodovi kajsije treba da budu prezreli. Prilikom destilacije koriste se enzimi i određeni kvasci. Kao i kod svih rakija destilacija se obavlja dva puta. Odlaže se u dudovim buradima na brzo sazrevanje radi dobijanja arome i svetlo zlatne boje.
medna

Medna

Liker sa dodatkom meda, dobija se kupažom rakije od jabuke i dunje, žitnog alkohola i macerata lekovitog bilja. Ovaj liker sadrži 20 % livadskog meda po litru zbog čega je zamućen. Prepoznatljiva boja je tamno žuta.
sljiva

Šljiva

Srbija je prepoznatljiva po šljivovici, pije se skoro u svakoj prilici i na svim mestima. Šljivovica se proizvodi destilacijom komine koja se formira od smese zrelih plodova šljive, koje su prethodno prošle proces fermentacije. Nakon druge destilacije odlaže se u hrastovim buradima godinu dana. Za vreme sazrevanja rakija dobija tamno žutu boju.
kruska

Viljamovka

Viljamovka je rakija od kruške. Plodovi kruške koji se koriste za proizvodnju rakije treba da dostignu ekstremnu zrelost, jer tada sadrže najviše prirodnog šećera i minerala. Kruške se pre procesa vrenja ostavljaju na promaji. Koriguje se kiselost. Fermentacija se obavlja dva puta.